HTML

A STÍLUS MAGA A RENDSZER

1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Sör

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Életérzés

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

  • gábornok: Drazsé szinte minden jelentős pozícióban megfordult már, afféle Jolly Joker volt őkelme. Arcra is.... (2010.02.02. 21:01) Betojás!
  • Álszentfazék: @flugi_: Nos, az érettségi idegizgalmában talán még Móricz is hibázhat! :) (2009.10.26. 10:30) Érettségi dolgozat Spíró témára
  • Vérszegény éjszakai dúvad: @P.W.H.: ja, asszem az nyílt titok, hogy manapság a kapcsolat többet számít, mint a tudás, vagy a... (2009.09.05. 11:02) Álszentfazék
  • leányod: Jó a szó, tesó!!! (2009.07.28. 13:23) Gáz van, babám!
  • P.W.H.: @Vérszegény éjszakai dúvad: Érdekes, mintha Etiópiáért nem lenne akkora tolongás!:) Kihagytad az a... (2009.06.16. 11:39) Milyen micsoda, a kicsodáé

A leghuszárabb

2009.06.02. 15:34 P.W.H.

Ki volt az az eszement, aki kitalálta a Nemzeti Vágtát?

Nem is az a baj, hogy valami belvárosi aszfaltvirágnak életidegen gondolatai támadnak a lovaglásról. Ilyen van. Feltehetően Woody Allennek is voltak már ötletei az észak-amerikai faunával kapcsolatban, de senki sem látott neki a kivitelezésnek. Működtek a társadalom önvédelmi mechanizmusai.

Lóverseny a flaszteron? Egy ötven méter sugarú körben! Egy világváros közepén!

Hát senki nem akadt - lovász, zsoké, tenyésztő, valaki, aki látott már lovat élőben -, hogy kezét barátságosan a túlcivilizált ötletgazda vállára tegye és szelíden, ámde ellentmondást nem tűrve oda nyilatkozzon: Szépöcsém, te ehhez olyan hülye vagy, hogy ha nőni lehetne tőle, ülve nyalnád a Holdat. Menjél szépen haza és foglalkozz valami kőolajszármazékkal, az a te világod.És a többiek, mind, akik ezt hallják, okos fejükkel bólintanak és szétszélednek csendesen.

A ló egy ideges, félénk, érzékeny állat. Ráadásul sérülékeny. Körbehajszolni az utcakőre szórt harminc centi vastag homokon, három méterre a tömegtől: ez állatkínzás! Hol van ilyenkor a Négy Mancs?

Ráadásul ez az egész huszáros, csákós, dolmányos, pitykés népnemzeti körítés!  Egy bőgatyás betyár hiányzott a tér közepéről, aki két kanál gulasch között megpödri bajszát és karikásával legényeset durrant  (live durrantás, semmi playback, csak a gulyás hamis, mert a betyár Norbi Update termékekkel tartja a formáját). Kár, hogy kihagyták, ha ott van, tuti az érzéki gyönyör az összes elhájasodott agyú, városban antiszocializálódott nemzettársunknál.

És a biztos ízléstelenség, amivel a médiaközeg rácuppant a gagyira! A nyalka huszár a nyári konyha falvédőjéről, ím feltámadott, csak most pünkösd délutáni TV-műsornak hívják.

Egyáltalán, mi ez a sündörgés a lovak körül mostanában? Ha legalább lenne jegyzett lótenyésztés vagy lósport e honban. De így! Kacagányos Árpád (magyar hangja: Franco Nero) dicső korát idézgetjük talán? A daliás kalandozásokat? A magyarok nyilaitól retteg majd az EU? Sokat szívóznak, hájas seggünkkel nyeregbe pattanunk és jól megfingatjuk a Szent Gallen-i szerzeteseket (Hehe, az nem is az EU-ban van. Leülhetsz, fiam, egyes.) és a háttérben zúg az István a király. Dicső jövendőt jósol a vátesz.

Lóvátesz.

 

Szólj hozzá!

Címkék: életérzés így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://p-w-h.blog.hu/api/trackback/id/tr681159313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása