HTML

A STÍLUS MAGA A RENDSZER

1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Sör

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Életérzés

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

  • gábornok: Drazsé szinte minden jelentős pozícióban megfordult már, afféle Jolly Joker volt őkelme. Arcra is.... (2010.02.02. 21:01) Betojás!
  • Álszentfazék: @flugi_: Nos, az érettségi idegizgalmában talán még Móricz is hibázhat! :) (2009.10.26. 10:30) Érettségi dolgozat Spíró témára
  • Vérszegény éjszakai dúvad: @P.W.H.: ja, asszem az nyílt titok, hogy manapság a kapcsolat többet számít, mint a tudás, vagy a... (2009.09.05. 11:02) Álszentfazék
  • leányod: Jó a szó, tesó!!! (2009.07.28. 13:23) Gáz van, babám!
  • P.W.H.: @Vérszegény éjszakai dúvad: Érdekes, mintha Etiópiáért nem lenne akkora tolongás!:) Kihagytad az a... (2009.06.16. 11:39) Milyen micsoda, a kicsodáé

Lángoló locsolókocsi I.

2008.11.03. 16:58 P.W.H.

Az  alkoholfogyasztás súlyos egyéni, családi tragédiák okozója lehet. Elmondható, hogy ebben nagyjából közmegegyezés van, bár B. Jelcin dísztemetése, az elhangzott nekrológok minden bizonnyal sokakban árnyalták ezt az egytónusú képet. Széleskörű empirikus tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy a fenti cselekmény előfordulását a fehér hollóéhoz hasonlítani, erős eufemizmus lenne. Iszunk, mint a gödény(ek).

Nyugodtan és túlzások nélkül kijelenthetjük tehát, hogy társadalmi helyzet van, amibe talán a köznek sem lenne hiábavaló beavatkoznia az ő képviselői által. A múlt század első harmadában az Egyesült Államok döntéshozói (vö. politikai elit) ezt meg is tették, bevezették az általános alkoholtilalmat. Az eredmények közismertek. Csak azok a derék, mértékletes, törvénytisztelő -  a lúzer kifejezést terjedt el erre a tünetegyüttesre honunkban - polgárok hagytak fel az ivással (ha egyáltalán), akiknél ez eddig sem jelentett problémát, ők viszont legalább szarabbul érezték magukat a vasárnapi beefsteak után. Volt azonban egy szervezett, erőszakos, fegyveres csoport (maffia), amelyiknek sikerült mindaddig elképzelhetetlen mértékű bevételhez jutnia és oly mértékben megerősödnie, hogy még agy fél évszázad múlva is róluk szólt a mozi. És akkor a korrupció és a közmorál alakulásáról szó se essék!

A belsőégésű motorok feltalálása következtében a közlekedés is veszélyes üzemmé vált. Számos egyéni, családi tragédia okozója lehet a fékevesztett, esztelen száguldozás. Ebben nagyjából közmegegyezés van, bár M. Schumacher közismerten jó anyagi helyzete és megbecsülése minden bizonnyal sokakban árnyalja ezt az egytónusú képet. Mivel számosan közlekedünk (ezért köz-lekedés, magányos formája a privát-lekedés), tehát ismét társadalmi helyzet van, amibe a köznek talán nem lenne felesleges beavatkoznia. Nos, a köz ezt meg is teszi az ő képviselői által, minek következtében létrejött a KRESZ. ( hasonlatos a helyzet a köz-teherviselés terén, de erről talán legköz-elebb)

Az eredmények közismertek. Csak azok a derék, felelősségteljes, törvénytisztelő - tehát, lúzer - polgárok nem száguldoznak esztelenül, akik egyébként sem tennék. A belevaló csávó pedig "lerendezi" a problémákat. Van azonban egy szervezett, fegyveres erőszakszervezet - a legitim erőszak letéteményese -, amelyik soha nem álmodott bevételhez jut. Nevezzük ezt a szervezetet a továbbiakban rendőrségnek. Mozgóképes megjelenésük mennyisége és minősége ugyan még nem mérhető a gengszterfilméhez, de majd eljön ez is. Meg is érdemlik, ez kétségtelen, hiszen még az a zseniális húzás is bejött nekik, hogy tagjaiknak a köz dobja össze a szolid, ámde biztos havi bért. Lássuk be, Al Capone gyenge kezdő volt! És akkor a korrupció és a közmorál alakulásáról szó se essék!

Biztos, hogy akarjuk mi ezt? Nincs elég bajunk? Telik nekünk Rendőrpalotára, hogy a tábornoki karnak legyen mit lehugyozni?

És még a játékszereiket is mi vesszük! Autó, pisztoly, sisak stb. És a vízköpő kocsi! Ami tömegoszlatásra szolgál. Ehhez képest, az első oszlatásnál felgyújtotta a tömeg. A tömegoszlató vizes autó, amint lángol a tömeg közepén. A lángoló locsolókocsi! Ha lenne bennünk humor, önirónia, akkor már ez lenne a címerünkben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: így látom én lángoló locsolókocsi

A bejegyzés trackback címe:

https://p-w-h.blog.hu/api/trackback/id/tr58747731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása