HTML

A STÍLUS MAGA A RENDSZER

1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Sör

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Életérzés

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

  • gábornok: Drazsé szinte minden jelentős pozícióban megfordult már, afféle Jolly Joker volt őkelme. Arcra is.... (2010.02.02. 21:01) Betojás!
  • Álszentfazék: @flugi_: Nos, az érettségi idegizgalmában talán még Móricz is hibázhat! :) (2009.10.26. 10:30) Érettségi dolgozat Spíró témára
  • Vérszegény éjszakai dúvad: @P.W.H.: ja, asszem az nyílt titok, hogy manapság a kapcsolat többet számít, mint a tudás, vagy a... (2009.09.05. 11:02) Álszentfazék
  • leányod: Jó a szó, tesó!!! (2009.07.28. 13:23) Gáz van, babám!
  • P.W.H.: @Vérszegény éjszakai dúvad: Érdekes, mintha Etiópiáért nem lenne akkora tolongás!:) Kihagytad az a... (2009.06.16. 11:39) Milyen micsoda, a kicsodáé

A seritalról és annak ivásáról 2.

2008.11.08. 15:30 P.W.H.

Elménk forgatására alkalmas és méltó hír repül a világháló szárnyán (ez ugyan bővérű képzavar, de sebaj, vö. rólunk hallgatja a rádiót a világ szeme), miszerint: öregedést lassító sört fejlesztenek. Na és kik tesznek ilyet? Hát persze, hogy az amerikaiak.

Tengerentúli barátainkat sokan csodálják -nem is ok nélkül - és sokan gyűlölik - lehet, hogy nem is ok nélkül -, az mindenesetre kétségtelen, hogy figyelemre méltó népséggel van dolgunk, legutóbb például ennek a napbarnította Barack gyereknek a megválasztásával ébresztettek tiszteletet önmaguk iránt, de az élet dolgainak művészi és filozófiai megközelítéséhez, nahát ahhoz közük sincs. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy egész holivúdban nincs egy ember aki végre megértené, amire az Égei-tenger vidékén már évezredekkel ezelőtt rájöttek: attól, hogy egy történetnek szomrú a vége, az még nem tragédia. Söt, ha az eleje és a közepe is szomorú, még akkor sem az. Sőt!!! Filmet sem föltétlen muszáj csinálni belőle. Ha meg hepiend is van a szomorú történet végén, az már a lenyugvó nap fényénél legelésző özcsapatot ábrázoló, trombitarézzel barokkos gazdagsággal díszítet keretben a nyárikonyha falát díszítő olajfestmény művészi nívója. Avagy, gondoljunk a Terminátorra, aki jelenleg Kalifornia állam kormányzója. Azért az még nálunk is valószínűtlen lenne, hogy pl. Görbe Nórát a Linda c. sorozat filozófiai szárnyalása a, teszem azt, főpolgármesteri székbe röpítse.

Nos, a fent részletezett sajnálatos fogyatékosság okán, jobb lenne, ha távol tartanák magukat a sörtől, melynek készítése a művészettel, fogyasztása pedig a filozófiával rokon. Ezen önmegtartóztatás híján ugyanis, képtelen eredményekkel teszik magukat köznevetség tárgyává, mint az első bekezdésben említett példa ezt oly ékesen illusztrálja.

Már az alapvetés is a botfülű hegedűst juttatja eszünkbe, totális félreértés. Abból indulnak ki, hogy, habár a franciák egészségtelenül (jól) élnek, mégsem pusztulnak el időnap előtt, mert sok vörösbort isznak. Jóemberek, a gallok a vörösbortól nem öregszenek lassabban, csak később halnak meg! Vagyis, életük legrosszabb szakaszát, az öregséget, sikerült meghosszabbítaniuk. Ezért az eredményért kár belepiszkálni a serfőzés nemes hagyományaiba! Ez egy korsó pilsenit sem ér meg! Különben is, ezen a téren az orvostudomány már behozhatatlan előnyre tett szert, minek hála, minden esélyünk megvan, hogy olyan hosszú ideig fogunk nyáladzani az elfekvőben, az emberi méltóság nagyobb dicsőségére, amiről elődeink nem is álmodhatttak (ne feledjük, lidérces rémálom is van).

A végeredmény totális céltalansága pedig csak a férfiak mellbimbajával - a kreacionizmus ékes cáfolatával - említhető egy napon. Sört, sőt bármilyen alkoholt, nem azért iszunk, hogy lassabban öregedjünk, hanem, hogy e folyamat nyomasztó lehetőségével szembe tudjunk nézni. Hogy el tudjuk viselni a tudatunk tükrében felsejlő ráncos arcot, ami mögött halványan már ott dereng a Torzképű Halál. Aztán még több sört iszunk és már nem is sejlik és dereng. Sőt, ha a valóságos tükör mutat ráncos arcot - ami igazi sörisszával nem nagyon fordul elő, hiszen arca kerek, bőre feszes -, akkor még több sört iszunk és a valóság elhanyagolható részletkérdéssé zsugorodik, kedélyünk víg lesz, szellemünk fiatalosan friss és eleven, testünk csodálatos öszhengban és ruganyosan teljesíti agyunk parancsait, szinte azok megszületése előtt (néha valóban a megszületésük előtt, ami - lássuk be - bonyodalmak forrása lehet). Igaz, ebben az állapotban bőzubogású lóvizelést produkálunk és egy-egy böffentésünk - amire pedig sűrűn sor kerül - teljesen alkalmas egy vasúti fülke elnéptelenítésére, de nincs háború halottak nélkül.

Szólj hozzá!

Címkék: sör így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://p-w-h.blog.hu/api/trackback/id/tr9757293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása