HTML

A STÍLUS MAGA A RENDSZER

1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Sör

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Életérzés

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

  • gábornok: Drazsé szinte minden jelentős pozícióban megfordult már, afféle Jolly Joker volt őkelme. Arcra is.... (2010.02.02. 21:01) Betojás!
  • Álszentfazék: @flugi_: Nos, az érettségi idegizgalmában talán még Móricz is hibázhat! :) (2009.10.26. 10:30) Érettségi dolgozat Spíró témára
  • Vérszegény éjszakai dúvad: @P.W.H.: ja, asszem az nyílt titok, hogy manapság a kapcsolat többet számít, mint a tudás, vagy a... (2009.09.05. 11:02) Álszentfazék
  • leányod: Jó a szó, tesó!!! (2009.07.28. 13:23) Gáz van, babám!
  • P.W.H.: @Vérszegény éjszakai dúvad: Érdekes, mintha Etiópiáért nem lenne akkora tolongás!:) Kihagytad az a... (2009.06.16. 11:39) Milyen micsoda, a kicsodáé

A hal a büdös II.

2009.04.15. 17:52 P.W.H.

Dőlnek kifelé a csontvázak a szekrényből. Az új kormány gazdasági miniszterének vaj van a fején. No nem nagy. Épp csak, egy hatszázmillás bírság kartellezésért.

Minden tiszteletem azoké, akik időt és energiát nem kímélve utánajártak és nyilvánosságra hozták, de halkan kérdem: van olyan hatévesnél idősebb honpolgár, aki annyira naiv, hogy meglepődik? Mégis, mire számíthattunk? A jeles férfiú szűzen hevert a gazdasági élet viharos nászi ágyán? Ugyanmá!!

 

Ahhoz, hogy valaki a bársonyszék közelébe kerüljön, vagy a gazdasági vagy a politikai életben renomét kellett szereznie. Itt, nálunk! Az, aki nem vállalt be kisebb-nagyobb sumákságokat, erkölcsileg „vitatható” ügyeket, aki sosem használta fel a törvény betűjét annak szellemével szemben, az olyan versenyhátrányba került, mint a trójai faló az epsoni derby-n. Az ilyen „lúzer” kapcsolati tőkéje konvergál a nullához. Az „elit” szóba sem áll vele. Similis simile gaudet! Sőt! Simlis simile gaudet! Idegen test lenne. Bajnai libái, Vahl kartellezése, Simicska cégei, Gyurcsány vagyona, Orbán szőlőbányái, pártfinanszírozás, kampánypénzek, alapítványi támogatások, felügyelőbizottsági tagságok … Felénk ez így működik, aki a csúcs közelébe jutott, mind ezen a mocsáron gázolt át. Ott bizonyított, onnan vannak a kapcsolatai, ott szedte fel a tudását, ott szocializálódott. Ott, illetve itt. Ez a mocsár ugyanis mi vagyunk. Mi mindannyian.

 

Persze, elővehetnénk a lámpásunkat és megkereshetnénk az Igaz Embert. És? Mit csinálna az Igaz Ember? Meddig maradna hatalmon? Miből tartaná el a politikai talpasokat? Honnan szerezne pénzt óriásplakátra? Hogy tudná keresztülvinni az akaratát? Kikkel? Önként beállna mögé egy emberként adót fizetni az ország? Számlatömbökből rakott máglyák fényénél ünnepelnénk az igazságos közteherviselés megszületését?  Honnan tudná, hol húzódnak az erővonalak? Honnan tudná, hogyan kell mozgatni a szálakat? Egyáltalán, hogy hol vannak a szálak? És honnan tudna bárki is az Igaz Emberről?

Tudás ám ez, nem is kicsi! Erkölcsi szempontból ugyan hajaz a besurranó tolvajéra, de ne becsüljük le! Nehéz jól besurranni. És kockázatos. Elég egyetlen botlás.

Nálunk ilyen minőségű tudásra van szükség. Tetszenénk másnak lenni!

 

Inkább örüljünk, hogy megbírságolták a stikliért és hogy a csontváz kidőlhetett a szekrényből. Eljöhet még az az idő, amikor visszasírjuk ezt a kérlelhetetlen jogállamot és a fene nagy nyilvánosságot.

 

Lásd még: A hal a büdös

 

Szólj hozzá!

Címkék: megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://p-w-h.blog.hu/api/trackback/id/tr521067014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása