HTML

A STÍLUS MAGA A RENDSZER

1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Sör

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Életérzés

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

  • gábornok: Drazsé szinte minden jelentős pozícióban megfordult már, afféle Jolly Joker volt őkelme. Arcra is.... (2010.02.02. 21:01) Betojás!
  • Álszentfazék: @flugi_: Nos, az érettségi idegizgalmában talán még Móricz is hibázhat! :) (2009.10.26. 10:30) Érettségi dolgozat Spíró témára
  • Vérszegény éjszakai dúvad: @P.W.H.: ja, asszem az nyílt titok, hogy manapság a kapcsolat többet számít, mint a tudás, vagy a... (2009.09.05. 11:02) Álszentfazék
  • leányod: Jó a szó, tesó!!! (2009.07.28. 13:23) Gáz van, babám!
  • P.W.H.: @Vérszegény éjszakai dúvad: Érdekes, mintha Etiópiáért nem lenne akkora tolongás!:) Kihagytad az a... (2009.06.16. 11:39) Milyen micsoda, a kicsodáé

Hősvértől pirosult

2008.11.12. 19:49 P.W.H.

Napok óta forgatom fejem bográcsában azt a kis színest, miszerint egy Vas megyei plébános tettleges dorgálásban részesítette kiérdemesült sekrestyését (sekrestyés emeritus). Nem tudtam megragadni azt a részletet, ami okán elmém öntudatlanul a magyarázatot kívánó hírek rekeszébe tárolta.

Mert, az ugye korántsem példa nélküli, hogy egy fondor lelkületű egyházfi ármánykodása világrengető dúlakodás okozója legyen, melyet a sajtó illendőn elkurjantani képes.
A plébánosi attak ugyan a harcos egyház képét idézi fel, ami hangyányit idejétmúltnak tűnik, de úgy látszik, jönnek vissza a régi szép idők és lelkünk pásztorai nem restek kardra cserélni a keresztet, ha fenyeget az ellen. Tomori! büszke vezér! Mért hagyád el érseki széked; - kérdezhetnénk a költővel, de nem tesszük. Nem tesszük már csak azért sem, mert esetünkben a gyásztér nem hősvértől, maximum orrvértől pirosult, valamint mert emlékezetünkbe idézzük az Írást, amelyben schwarzaufweiss ottan van, hogy az a rabiátus Jézus is korbáccsal kergette ki a kufárokat a templomból – pedig, milyen jó családból származott – és akkor a követőitől egy jóízű pofozkodást igazán nem sajnálhatunk.
Nem tesszük fel a költői kérdést továbbá azért sem, mert a nagytiszteletű plébános nyilatkozatából megtudhattuk, hogy hosszan tette próbára az ő türelmét az egyház szolgájából postássá, tehát a köz szolgájává, átnyergelt sértett, míg elszabadult indulatától vezérelve tettlegességre ragadtatta magát. Tehát, hirtelen felindulásból cselekedett, amit az is alátámaszt, hogy a házvezetőnőjét kérte meg, gépjárművével nem fontolva haladván iramodnának a biciklin menekülő levélhordó után. ( Postás! Bicikli! Kerékpár-tender? Aha! A liberálbolsevik ármány kísért itten alighanem.) Nehéz elképzelni, hogy valaki előre megfontoltan szóljon házvezetőnőjéhez imígyen – Mari néni, izzítsa a verdát üstöllést, mert dédelgetett tervem szerint ütlegelni fogom a levelek lator hordóját. Nem, ilyen logisztikai megoldást csak hirtelen felindulásból választ a bajnok.
Akárhogy forgattam is, minden a helyén lenni látszott, mikor hirtelen megvilágosodtam, mint a vörösboros hosszúlépés. A bántalmazott közszolga ugyanis oda nyilatkozott, hogy tizenhétszer (!) is megüthette őt a plébános. Nem tízszer vagy húszszor, nem is tucatnyi füles elszenvedője volt őkelme, de éppen tizenhétszer – ami ugye ráadásul prímszám. Ki az, aki verekedés közben számolja a pofonokat? Vagy pontozók is voltak? Másrészt, micsoda egetverő felindulásban hirtelenkedik az ember egészen tizenhét pofonig?
Aztán megnyugodtam. Meg van a válasz erre is régen, csak forgatni kell a klasszikusokat.
Egy ideges ismeretlen valamilyen okból odament az álruhás Radzsához, és hirtelen negyvenháromszor pofon ütötte, úgyhogy nem is volt idő bemutatkozáshoz.
Hát, ha csak úgy nem…

3 komment

Címkék: életérzés így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://p-w-h.blog.hu/api/trackback/id/tr40765874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gábornok 2009.01.29. 00:41:33

Virágos ET: -Olyan biztos h hetilap volt az, Pelikán?

GátVéder Ő: -Talán ritka fóliánsok befóliázva! Vagy apokrif dokumentumok a Lánchídon álló, bélásokat számláló Halász Bá(s)tyáról?

-/üstöllést =két ellel kell, installálom!/-

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.01.29. 10:10:50

Üstöllést, valóban. Elnézést! Ezt rendesen elkúrtam, mentség nincs. Mondjak le?

gábornok 2009.01.29. 13:10:03

@P.W.H.: Nemonnyálle, monnyá tovább! ;-)
süti beállítások módosítása