HTML

A STÍLUS MAGA A RENDSZER

1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Sör

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Életérzés

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

  • gábornok: Drazsé szinte minden jelentős pozícióban megfordult már, afféle Jolly Joker volt őkelme. Arcra is.... (2010.02.02. 21:01) Betojás!
  • Álszentfazék: @flugi_: Nos, az érettségi idegizgalmában talán még Móricz is hibázhat! :) (2009.10.26. 10:30) Érettségi dolgozat Spíró témára
  • Vérszegény éjszakai dúvad: @P.W.H.: ja, asszem az nyílt titok, hogy manapság a kapcsolat többet számít, mint a tudás, vagy a... (2009.09.05. 11:02) Álszentfazék
  • leányod: Jó a szó, tesó!!! (2009.07.28. 13:23) Gáz van, babám!
  • P.W.H.: @Vérszegény éjszakai dúvad: Érdekes, mintha Etiópiáért nem lenne akkora tolongás!:) Kihagytad az a... (2009.06.16. 11:39) Milyen micsoda, a kicsodáé

Ami a markodat üti

2008.11.28. 17:06 P.W.H.

Nem értem én ezt a nagy háborgást, ami mostanában (?) megy a bankárok jövedelme körül. Hogy sok. Persze, hogy sok! Minden munkahelyen abból jut, amivel dolgoznak. Az irodalmárnak könyvei vannak, a zenésznek kottái és az asztalos sem megy a szomszédba fáért. Van neki otthon. Aki egy borászatban dolgozik, kedvére ihat (tekintsünk most el az ittas munkavégzés problémakörétől).

Na és mivel dolgoznak a bankban? Pénzzel. Ott pénzből van sok, hát csurran-cseppen. Nyomtató lónak nem lehet bekötni a száját – tartja a népi bölcsesség. Ha a só lenne a fizetőeszköz, akkor a vén kecske lenne a státuszszimbólum és a sóbányászokat irigyelnénk.
Hogy nekünk már nem osztogatják olyan könnyű kézzel a pénzt? Az, hogy a borászok kedvükre ihatnak, nem jelenti, hogy-boldog-boldogtalant beinvitálnak a pincébe lerészegedni ingyért. Mert borászból kevés van, boldog-boldogtalanból meg sok. Főleg boldogtalanból.
Hogy nem érdemlik meg? Ugyan kérem! A zenészek időnként hamisan húzzák, az irodalmárok hülyeségeket írnak, az asztal néha billeg, a borászok meg időnként bicskanyitogató lőrét pancsolnak. A bankosok meg néhanap bedöntik a világgazdaságot. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik! Nagyon is szorgos népekkel van dolgunk. Bár lettek volna kicsit lustábbak!
 
Azért, bánjunk óvatosan a fenti tetszetős analógiával. Elsősorban, mert az óvatosság a bölcsesség anyja, a siker pedig a bölcsesség gyermeke, tehát az óvatosság a siker nagymamája. Másodsorban, mert a fülészeknek sincs sok fülük. És akkor az urológusokról szót sem ejtettünk! Ők az élet nagy vesztesei!

1 komment

Címkék: életérzés így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://p-w-h.blog.hu/api/trackback/id/tr59793421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gábornok 2009.01.29. 01:18:07

A bankárok származékos (meta-)ígérvényekkel próbáltak egymásra licitálni. Egy darabig ment is ez jól, és ez volt a baj. Piramisjáték volt ez is, szofisztikáltabb formában. Jobban el volt Rejt(őz)ve benne a 'hinta', és még meg is volt ideologizálva a vezető szuperhatalom átall.

Sokat fárad a vadász, ázik-fázik a halász, rongyos az aranyász! Suszternek lukas a cipője..
Böxme bankárnak biza bizonytalan a jövő->belátása.
süti beállítások módosítása